Daniel Boehi

Daniel Boehi

Daniel Boehi

Director, The Founder Institute

Full-time lecturer

Daniel Boehi diplomirao je na Univerzitetu Ciriha u Švajcarskoj, u oblasti Ekonomije i Business Administration, gde je takođe završio i postdiplomske studije u oblasti Strateškog menadžmenta i Marketinga.

Za vreme postdiplomskih studija, radio je kao istraživač i predavač na Institutu za Ekonomsko istraživanje Univerziteta u Cirihu. Daniel Boehi započeo je svoju karijeru time što je zauzeo vodeče pozicije u komercijalnim delovima kompanija kao što su IBM, Nestle Mexico, Nestle Chile i Danone Nemačka (1995-2002). U 2000. godini osnovao je i izgradio ’Plan B’, strateški i marketing butik za konsultaciju u Švajcarskoj za kliente u Evropi, Južnoj Americi i SAD. U 2002. godini postao je generalni direktor Capri Sonne, najvećeg brenda dečijih sokova na svetu koji postoji u preko 100 zemalja.

U 2005. godini pridružio se Salford Capital Partners kao član odbora Danube Food Group Serbia i COO zadužen za strategiju, prodaju i marketing. U 2008. godini Dr. Boehi je postao član odbora za IDS Borjomi, najvećeg proizvođača prirodne mineralne vode u CIS i Baltičkim zemljama, i od tada je podržao menadžment svih IDS kompanija u oblasti marketinga i prodaje.

Od 2012. godine, postao je COO za Bambi A.D. i od Novembra 2013. godine COO za Knjaz Miloš A.D. Trenutno obavlja funkciju direktora u The Founder institute za Srbiju.


Serbia