Djoka Janjušević

Djoka Janjušević

Djoka Janjušević

CFO, Tikkurila d.o.o.

Visiting lecturer

Djoka Janjušević diplomirani ekonomista, finansijski menadžer i konsultant sa preko 15 godina radnog iskustva u multinacionalnim i domaćim kompanijama. Svoju menadžersku korporativnu karijeru započeo je u Metro Cash & Carry gde je obavljao poslove Direktora finansija i administracije i bio odgovoran za brojne funkcije (finansije, računovodstvo, kontroling, IT, organizacija procesa, supply chain i opštu administraciju). U tom periodu ostvario je brojna postignuća u domenu implementacije poslovnih rešenja, postavke procesa i procedura i formiranja kvalitetnog tima.

Karijeru nastavlja u Droga kolinska na poziciji Direktora lokalne administracije gde, takođe, pored finansijske funkcije odgovoran je za rad pravne službe, HR, IT i centralne nabavne službe svih pravnih lica u okviru grupe na teritoriji Srbije (Soko Štark, Grand prom, Palanački kiseljak…) gde obavlja i funkciju Zamenika generalnog direktora svih pravnih lica grupe. Glavni fokus u tom periodu bio je na uvođenju sistemskih rešenja organizacije i optimizacije procesa kao i unapređenje kapaciteta i potencijala ljudskih resursa. U Centro štampa holdingu obavlja funkciju Direktora finansija grupe nakon cega karijeru nastavlja osnivanjem Centra za finansijsku inteligenciju u kojem tokom dve godine pruža usluge finansijskog savetovanja u procesu restruktuiranja i optimizacije malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Krajem 2015 godine Djoka Janjušević postaje Direktor finansija kompanije Tikkurila. Bio je dugogodišnji Predsednik Upravnog odbora GS1 asocijacije Srbije. Trenutno je član je Upravnog odbora Udruženja finansijskih direktora Srbije i član Srpske asocijacije menadžera.

Učesnik brojih konferencija, radionica, panela i predavanja na renomiranim domaćim i inostranim institucijama. Po prirodi coach, po profesionalnoj orijentaciji analitičar, po hobiju bajker.

Oženjen, okružen trima divnim ćerkama.


Serbia